Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Functioneel

Zorgt voor een goede werking van de website

Analytisch

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Tracking

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Activiteit

Bedrijfsuitje: wildpluk experience in het Drents-Friese Wold

Wil je eens wat anders dan de standaard bedrijfslunch? Boek de 'wildpluk experience' van Buitencentrum Drents-Friese Wold. Samen met je collega’s leer je hoe je een maaltijd bereidt midden in de natuur.

Plukken van planten om te kunnen eten is een oud gebruik, dat op dit moment weer in de belangstelling staat. Veel inheemse planten of planten die wij onkruid noemen zijn echter nuttige planten voor de natuur, maar ook in menig gerecht heerlijk. De gerechten die met deze planten gemaakt kunnen worden zijn zowel traditioneel als modern. Door voortdurend te kijken naar gerechten en kooktechnieken komen er steeds nieuwe gerechten bij waarbij de zelf geplukte kruiden en groenten een hoofdrol spelen. Bij deze wildpluk experience gaat het niet alleen om het zoeken en herkennen van de verschillende planten, maar ook om het maken van verschillende gerechten. Bij de wildpluk experience wordt een complete maaltijd bereidt waarbij de kruiden en groenten de smaakmakers zijn. Daarbij wordt eten gemaakt zonder veel bewerkingen of ingrediënten, zodat de iedereen dit thuis makkelijk nog een keer kan doen. Verder wordt er gezocht naar goed herkenbare en algemeen voorkomende planten die makkelijk te verwerken zijn. Ook over andere eetbare en niet eetbare planten zal informatie worden gegeven. De gerechten die gemaakt zullen worden zijn (meestal); kruidenbroodjes, kruidenboter, zevenblad pesto, groentesoep, weegbree pannenkoeken en er wordt zelf roomkaas en een weidrank gemaakt. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en welke planten er door de deelnemers gevonden zijn. Er is natuurlijk ook tijd ingeruimd om de gerechten uitgebreid te proeven en te keuren op smaak.

Na afloop krijgen de deelnemers de recepten mee van de klaargemaakte gerechten, wat extra recepten en een overzicht van een aantal eetbare planten en hun mogelijkheden.
De wandeling, koken en proeven van de gerechten duurt ongeveer 3 uur.

Kosten: t/m 15 personen €335,00 incl. BTW
16 t/m 25 personen €445,00 Incl BTW