Terug

Nieuws

125-jarig Staatsbosbeheer geeft 125 geboortebomen cadeau

  • 21 juli 2024
  • Leestijd 2 minuten

Boswachter Rein Zwaan van Staatsbosbeheer overhandigde symbolisch de eerste van 125 geboortebomen aan de ouders van baby Quinn. Stuur ons een geboortekaartje en maak ook kans op een geboorteboom. In het komende plantseizoen, dat start in november, worden alle winnaars van deze actie uitgenodigd om hun boom zelf te komen planten in een van de vijf geboortebossen.

Boswachter Rein Zwaan overhandigt symbolisch de eerste geboorteboom aan de ouders van baby Quinn.

Verjaardag

Op 21 juli 2024 vieren we onze 125e verjaardag. Al 125 jaar beschermen en ontwikkelen we het kenmerkende groene erfgoed van Nederland. En we zorgen ervoor dat huidige én toekomstige generaties de vele belangrijke waarden van natuur kunnen beleven.

Cadeau aan toekomstige generatie

Wie jarig is trakteert! Daarom schenkt Staatsbosbeheer 125 geboortebomen aan de toekomstige generatie. Iedereen die op of na 21 jul 2024 een baby krijgt, kan meedoen door ons het geboortekaartje te sturen. De eerste 125 inzenders ontvangen een tegoedbon waarmee een boom kan worden besteld. Deze kan tijdens een van de plantdagen door de ouders zelf worden geplant in een van de geboortebossen. Op geboortebos.nl zie je waar je het geboortekaartje heen kunt sturen en daar vind je ook meer informatie over de plantdagen.

Geboortebossen

Staatsbosbeheer en partner Stichting Nationale Boomfeestdag realiseren momenteel vijf geboortebossen in Nederland:

  • Geboortebos Waalbos in Ridderkerk (ZH)
  • Geboortebos Kinderbomenbos in Benthuizen (ZH)
  • Geboortebos Rheezerveen in Rheezerveen (OV)
  • Geboortebos Park Zwanenburg in Zwanenburg (NH)
  • Geboortebos gemeente Meierijstad in de buurt van Schijndel (NB)

Het is de wens van beide organisaties dat kinderen kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld. Het planten van een boom voor een kind geeft invulling aan deze wens.

Jaar van het Bos

De geboortebomenactie is één van de activiteiten in het jubileumjaar dat is uitgeroepen tot Jaar van het bos. Bos is leven en geeft leven. Vrijwel nergens leven zoveel verschillende soorten planten, dieren en schimmels samen. Op een wonderlijke manier waar nog veel over te leren valt. Bos houdt ons in leven. Met de zuivere zuurstof die het produceert. Maar ook omdat het klimaatverandering helpt beperken en ons een leefbare omgeving biedt. Meer bos is nodig. Wereldwijd én in Nederland. Bos verdient onze aandacht.

Meer over dit onderwerp