Terug

Nieuws

Stormschade in Drentse bossen: blijf uit het bos

  • 25 augustus 2024
  • Leestijd 2 minuten

Zaterdagavond trok een noodweer over Nederland. In de bossen van Staatsbosbeheer in Drenthe gingen veel bomen om en dit veroorzaakt gevaarlijke situaties. Bomen en takken versperren wegen en paden en er hangen nog takken los in boomkronen die ook met rustig weer naar beneden kunnen vallen. Mijd daarom de komende dagen de Drentse bossen en geef onze boswachters de ruimte om wegen en paden weer vrij te maken.

Het weer vrij maken van wegen en paden duurt enkele dagen.

Opruimwerkzaamheden

Sinds de eerste melding op zaterdagavond zijn boswachters van Staatsbosbeheer druk bezig met het opruimen van bomen en takken. De prioriteit ligt bij het vrijmaken van openbare wegen waar hulpdiensten langs moeten kunnen. Daarna zijn de overige openbare wegen aan de beurt en vervolgens onverharde boswegen en bospaden. Dit zal enkele dagen duren.

Zwemplassen

Ook het bos rond de Drentse zwemplassen is getroffen door het noodweer. De parkeerplaats van het Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek ligt bezaaid met grote Amerikaanse eiken die parkeren onmogelijk maken. Met het voorspelde zwemweer van de komende week, adviseert de boswachter badgasten op de fiets te komen of een zwemlocatie buiten het bos te zoeken. Parkeren kan naar verwachting eind van de week weer.

Update 28-08-2024

De parkeerplaats bij de zwemplassen Gasselterveld en 't Nije Hemelriek is weer deels toegankelijk. Dus zwemmen kan, maar wandelen of fietsen in het bos is nog te gevaarlijk. Reserveren van een parkeerplek kan via hetgasselterveld.nl

Meer over dit onderwerp