Terug

Nieuws

Start Boomfeestdag-seizoen in boswachterij Ruinen

  • 20 november 2024
  • Natuureducatie
  • Leestijd 2 minuten

Tijdens Nationale Boomfeestdag stappen in heel Nederland duizenden leerlingen de klas uit en de woonwijk of natuur in om bomen te planten. Dit jaar vindt de aftrap van het plantseizoen plaats op woensdag 20 november in de boswachterij Ruinen (DR). Hier planten zo’n 300 kinderen uit gemeente De Wolden 1.500 inheemse bomen en struiken. Ze doen dit samen met Donné Slangen, directeur-generaal Natuur en Visserij bij LVVN, gedeputeerde Egbert van Dijk, burgemeester Inge Nieuwenhuizen, directeur Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen en tal van andere gasten. Het thema van dit jaar is Van boom tot Bos.

Kinderen planten ook dit jaar weer bomen tijdens de 67e viering van de Nationale Boomfeestdag

Plantseizoen

Het Boomfeestdag-plantseizoen loopt van de derde woensdag in november tot en met de derde woensdag van maart. Medewerkers van gemeenten, natuurorganisaties, NME-centra, bedrijven en scholen organiseren in deze periode een Boomfeestdag om kinderen in aanraking te brengen met de natuur. Dat gebeurt door het planten van bomen, maar ook door excursies met de (stads-)boswachter en door gastlessen van bijvoorbeeld een boomkweker of een landschapsarchitect. Meer info en alle activiteiten vind je op Boomfeestdag.nl.

Heijmans plant komende jaren mee

De nieuwe partner van Stichting Nationale Boomfeestdag, bouwbedrijf Heijmans, plant dit jaar voor de eerste keer samen met kinderen een boom op de Boomfeestdag. Heijmans wil, net als de stichting en haar partners, komende jaren ieder kind in Nederland in staat stellen om te ontdekken én te ervaren hoe belangrijk én leuk bomen zijn.

Van Boom tot Bos

Met het jaarthema Van Boom tot Bos sluit de Boomfeestdag aan bij de 125e verjaardag van Staatsbosbeheer, de 'moederorganisatie' van Stichting Boomfeestdag. Die riep 2024 uit tot Jaar van het bos en organiseerde in het jubileumjaar allerlei activiteiten met als doel de waarde van bomen en bos te benadrukken en het bewustzijn over het belang van duurzaam bosbeheer te vergroten.

Meer over dit onderwerp