Vastgoed

Verkoop perceel Bunde (Z18-15323)

Staatsbosbeheer heeft het voornemen om over te gaan tot verkoop van perceel A 3982 te Bunde aan de naastgelegen eigenaar i.v.m. een langlopend grensgeschil.

28 juni 2024 - Bekendmaking

Bekendmaking als bedoeld in het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 ECLI:NL:HR:2021:1778, rechtsoverweging 3.1.6.

Staatsbosbeheer heeft het voornemen om over te gaan tot verkoop van een perceel bos, kadastraal bekend als gemeente Bunde, sectie A, nummer 3982, groot 0,0410 hectare.

Staatsbosbeheer is van oordeel dat bij deze verkoop geen mededingingsruimte door middel van een selectieprocedure hoeft te worden geboden, nu bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze overeenkomst.

Met de eigenaar van het aanliggende kadastrale perceel (Bunde A 3811) is overeenstemming bereikt over de verkoop van het genoemde perceel om daarmee een zeer langlopend grens- en verjaringsgeschil op te lossen. Het te verkopen deel maakt reeds onderdeel uit van de tuin van de naastgelegen woning.

Op basis van dit criterium dat redelijk, toetsbaar en objectief is, heeft Staatsbosbeheer het voornemen om het perceel kadastraal bekend als gemeente Bunde, sectie A, nummer 3982, groot 0,0410 hectare, onderhands te verkopen, aangezien op basis van het genoemde criterium bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat slechts de genoemde wederpartij als serieuze gegadigde in aanmerking komt.

Een belanghebbende die het hier niet mee eens is en voor aankoop van deze percelen in aanmerking wenst te komen kan een reactie bij Staatsbosbeheer indienen waarin wordt gemotiveerd waarom hij of zij, onder toepassing van dezelfde criteria, als serieuze gegadigde ook in aanmerking kan komen voor de aankoop van de kadastrale percelen. Door niet te reageren binnen de gestelde termijn verliest een belanghebbende definitief zijn of haar mogelijkheid om voor aankoop van de genoemde percelen in aanmerking te komen.

Een reactie als bedoeld kunt u vóór 18 juli 2024 sturen aan grondengebouwen@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van zaaknummer Z18-15323.