Natuurgebied

Bommelerwaard

Bomen die met de voeten in het water staan, uiterwaarden vol watervogels en oude verdedigingswerken. De Bommelerwaard is gemaakt door Maas en Waal.

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen de afgedamde Maas en Waal vanaf Slot Loevestein in het westen tot Sint Andries bij Heerewaarden in het oosten.

Deelgebieden

Onder natuurgebied Bommelerwaard vallen de gebieden Ammerzoden, Arkenswaard, Boezem van Brakel, Bovenwaard, Breemwaard, Gamerensche Waarden, Kil van Hurwenen, Lieskampen, Munnikenland, Meidijk, Oude Schans, Oude Watertoren, Piekenwaard, Poederoijensehoek, Rampert en Waarden bij Poederoijen.

Grootte gebied

Ca. 800 hectare.

Geopend

De Bommelerwaard is het hele jaar toegankelijk. Banjeren, struinen, fietsen... Zelfs met de auto mag je het Munnikenland in. De kans is groot dat je in dit prachtige natuurgebied grote grazers tegenkomt. Download de brochure Grote grazers in Munnikenland, 5 regels & eindeloos genieten (pdf).

Fysieke beperking

De Bommelerwaard is op veel plaatsen modderig en daardoor minder geschikt voor mensen met een fysieke beperking die gebruik maken van rollator, scootmobiel of rolstoel.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Wandelen

Op rivierenland.nl vind je wandelroutes en het wandelkeuzenetwerk in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Van een klein rondje van 2 km tot een rondwandeling van vele kilometers. 

Fietsen

Op NS-station Zaltbommel zijn fietsen te huur. 

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.

Enquête beleving Kil van Hurwenen

Staatsbosbeheer is benieuwd wat er leeft bij bezoekers van de Kil van Hurwenen. Deze enquête bevat vragen over de beleving en het gevoel van veiligheid van bezoekers. Onderaan vindt u de mogelijkheid om opmerkingen en aanvullingen toe te voegen. De uitkomsten van de enquête worden onder andere besproken tijdens de gebiedsbijeenkomst op 15 juli in het Hurns kerkje.

Enquête beleving Lieskampen

Staatsbosbeheer is benieuwd wat er leeft bij bezoekers van de Lieskampen. Deze enquête bevat vragen over de beleving en het gevoel van veiligheid van bezoekers. Onderaan vindt u de mogelijkheid om opmerkingen en aanvullingen toe te voegen.