Terug

Nieuws

Start bouw restaurant Nieuw Wulven

  • 12 juli 2024
  • Stad en natuur
  • Leestijd 2 minuten

De langverwachte komst van een restaurant in recreatiegebied Nieuw Wulven tussen Bunnik en Houten gaat in vervulling. In de week van 12 augustus 2024 starten de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de fundering van het gebouw en het terrein eromheen. Medio 2025 opent het restaurant met vergaderfaciliteiten de deuren voor publiek.

Wereld van Weelde

Ondernemer Saskia Hagedoorn presenteerde haar plan Wereld van Weelde in maart 2024 aan inwoners en belangstellenden uit Houten en Bunnik. In dit plan zijn een restaurant, moestuin en voorzieningen rondom opgenomen die het recreatiegebied een impuls geven en de natuur versterken. De vergunning voor de bouw van het restaurant is op 15 maart 2024 verleend.

Duurzaam en multifunctioneel gebouw

Het gebouw komt naast het speelbos en bestaat uit twee verdiepingen met een fraai terras aan het water. Op de benedenverdieping (400m3) komt de keuken, het restaurant en een ruimte voor activiteiten. De bovenverdieping (300m3) biedt ruimtes voor groepen, vergaderen of workshops. Het gebouw gaat uit hout en glas bestaan en is grotendeels zelfvoorzienend door goede isolatie en een duurzame energie installatie. Er komt geen gasaansluiting.

Werk in uitvoering

In de week van 12 augustus 2024 starten de eerste voorbereidende werkzaamheden: grondwerk voor de fundering, het egaal maken van het perceel waar de moestuin komt en het verwijderen van een deel van de wal van het speelfort zodat het restaurant straks hiermee verbonden is. In de week van 19 augustus starten de heiwerkzaamheden die 1 à 2 dagen duren. Alle werkzaamheden vinden plaats op werkdagen en soms op zaterdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. De bouw is naar verwachting voor de kerst van 2024 klaar. Daarna begint de afwerking binnen en buiten: de aanleg van duurzame installaties en keuken, het terras rondom het restaurant en de moestuin. Ook worden sommige voorzieningen in het speelfort vervangen of bijgeplaatst en wordt er extra groen aangeplant.

Hinder en toegankelijkheid

Het recreatiegebied en het speelbos blijven zoveel mogelijk toegankelijk voor bezoekers. Het kan voorkomen dat sommige paden tijdelijk worden afgesloten of omgeleid. Het vrachtverkeer rijdt via de Rondweg het terrein op om bij de bouwplaats te komen. Er is altijd iemand aanwezig als het vrachtverkeer het fietspad moet oversteken. De parkeerplaats wordt gebruikt voor laden, lossen en opslag van materialen en blijft tot de opening van restaurant gesloten in verband met de veiligheid.

Omgeving

Voor meer informatie, planning of vragen over de bouw kan men terecht op de website: wereldvanweelde.nl. Direct omwonenden worden tijdig, per brief geïnformeerd over de bouwactiviteiten.

Meer over dit onderwerp